‘Ik wil dit werk zo lang mogelijk blijven doen’Liset Boogerd – assistent activiteitenbegeleider Pro Persona

Harrie training

Het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland adviseert en ondersteund werkgevers bij het inzetten van een Harrie of het volgen van een Harrie training. Het doel van een Harrie binnen uw organisatie is het vergemakkelijken van het aannemen en behouden van medewerkers met een arbeidsbeperking. Een goede begeleiding van deze medewerkers draagt bij tot meer duurzame arbeidsplaatsen en heeft een positieve invloed op de arbeidsrelatie.

Wat is een Harrie?

Een Harrie is een collega binnen de organisatie die de Harrie training heeft gevolgd en daardoor over vaardigheden beschikt om medewerkers met een arbeidsbeperking op de werkvloer te begeleiden en te ondersteunen. Het is de personificatie van de ideale collega: Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk.

• Een Harrie begeleidt een collega met een arbeidsbeperking in de organisatie

• Een Harrie is het directe aanspreekpunt voor een collega met een arbeidsbeperking

• Een Harrie is het directe aanspreekpunt over de collega met een arbeidsbeperking voor leidinggevenden en team
 

Harrie training

Om Harrie te kunnen worden dient een medewerker de Harrie training te volgen. De Harrie training wordt verzorgd door CNV Jongeren en wordt meerdere keren per jaar aangeboden. De kosten voor de training van een individuele medewerker worden vergoed indien aan onderstaande voorwaarden is voldaan:

  • u heeft een medewerker aangenomen via het Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland
  • deze medewerker komt in aanmerking voor een interne jobcoach vergoeding

In twee dagen leert de medewerker zich ontwikkelen in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking. Dit kan er toe bijdragen dat een Harrie de begeleiding (deels) kan overnemen van een externe jobcoach. Uiteraard is ook de combinatie van een Harrie en een externe jobcoach mogelijk. Doelstelling blijft dat een werkgever zo snel mogelijk in staat is de begeleiding zelf te doen.

Harrie is bedacht door CNV Jongeren en in samenwerking met Enspiratie door ontwikkeld tot een begrip op de werkvloer. Wilt u meer weten over de Harrie training voor uzelf of uw medewerker(s)? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Naar contact           Naar praktijkverhaal 

 

Cookie-instellingen