Uitleg voor werkgevers en intermediairs

Tijdens de Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland kun je vacatures plaatsen en personeel vinden. Samen met werkgevers, intermediairs en werkzoekenden bekijken we of deze manier van matchen in onze regio werkt, juist nu! We gaan voor meer matches! Doe je ook mee?

Als lid van de Linkedin-groep ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland’ kom je op een laagdrempelige manier in contact met werkzoekenden uit de regio. Tijdens de banenmarkt kun je online vacatures en oproepen delen, waarop werkzoekenden direct kunnen reageren. Ook kunt je reageren op cv’s en (video)pitches van kandidaten. 

Je mag diverse vacatures op verschillende niveaus aanbieden; er is geen limiet aan het aantal vacatures. Daarnaast kun je andere oproepen plaatsen die te maken hebben met de arbeidsmarkt in onze regio. 

Hoe kan ik me voorbereiden op deelname?

 • Plan voorbereidingstijd in je agenda, haak eventueel een collega aan.
 • Schrijf je in als lid op de LinkedIn-groep 'Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland'. 
 • Schrijf vooraf de content voor je berichten, denk ook aan beeldmateriaal en hashtags.
 • Bekijk de aanvullende tips en instructies hieronder of via de LinkedIn-groep.
 • Plan tijdens en na de banenmarkt tijd om op de reacties op je vacatures te reageren.

Aanmelden is makkelijk

Wil je meedoen? Meld je dan aan als lid:

 • Zorg dat je een LinkedIn-account hebt (aangemaakt) en log in op LinkedIn.
 • Zoek in het zoekveld naar ‘Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland’ of ga direct naar de pagina: https://www.linkedin.com/groups/9032108/
 • Op de pagina klik je vervolgens op ‘lidmaatschapsverzoek’.
 • Je krijgt binnen 24 uur bericht wanneer je lid bent geworden van de groep.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik alle berichten op de groepspagina zien?
Om alle cv’s, pitches, tips en instructies op de pagina te kunnen bekijken, moet je lid zijn van de LinkedIn-groep: 'Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland'.

Waarom moet ik de pagina verversen?
Tijdens de Online Banenmarkt raden we je aan om regelmatig de pagina te ‘verversen’. Er komt immers een grote stroom berichten op gang die je niet wilt missen. De pagina verversen kan met F5 (of ⌘+R bij Apple), of klik opnieuw op ‘Discussie’.

Kan ik direct contact opnemen met kandidaten?
Je kunt tijdens en na de Online Banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de deelnemende werkzoekenden, tenzij dit anders is aangegeven in de post, pitch of het cv van de kandidaat. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de kandidaat aangeeft in zijn of haar bericht.

Wat gebeurt er met de vacatures die ik geplaatst heb?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de door jouw geplaatste vacatures en de opvolging van eventuele reacties daarop (zowel via LinkedIn als via je bedrijfskanalen). Onze adviseurs kijken tijdens de Online Banenmarkt mee met de geplaatste vacatures. Zien zij een geschikte kandidaat voor je? Dan attenderen zij je en/of de kandidaat hierop en bemiddelen ze als dit wenselijk is.

Hoe plaats ik een vacature tijdens de Online Banenmarkt?
Tijdens de Online Banenmarkt kunt je vacatures en oproepen plaatsen. Dit kan alleen als je lid bent van de LinkedIn-groep 'Online Banenmarkt WSP Midden-Gelderland'. 

Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’.

 • Schrijf of plak hierin je korte, duidelijke en wervende vacaturetekst.
 • Denk aan een functietitel, werkzaamheden, eisen, uren, standplaats en bijzonderheden (bijv. ‘participatiebaan’).
 • Plaats onderaan hashtags i.v.m. de vindbaarheid van je post, bijv. #vacature #functienaam #parttime #mbo.
 • Geef aan hoe werkzoekenden contact kunnen opnemen.
 • Verwijs voor extra informatie naar (de vacature op) een bedrijfs-website.
 • Voeg eventueel de volledige vacaturetekst toe via het document-icoontje.
 • Je kunt een aansprekende afbeelding toevoegen of wijzigen via het camera-icoontje.
 • Ook leuk: een kort filmpje dat een indruk geeft van de werkzaamheden of de sfeer in je bedrijf. 

Klaar? Klik op ‘Plaatsen’ om je vacature te delen. Deelnemers aan de Online Banenmarkt kunnen nu reageren.

Foutje gemaakt? Geen probleem! Je kunt je bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven.

Ik kan zelf geen vacatures plaatsen, wat nu?
Wil je een vacature onder de aandacht brengen, maar ben jezelf niet in de gelegenheid tijdens de Online Banenmarkt? Overleg dan met een contactpersoon bij Werkgeversservicepunt Midden-Gelderland. 

Hoelang blijven vacatures online staan?
Geplaatste vacatures blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. Geef je het ons door als de vacature is ingevuld? Zo houden we de tijdlijn actueel.

Is er een follow-up na de banenmarkt?
Na de banenmarkt bespreken we graag of de vacature vervuld is en op welke manier. Zijn er werkzoekenden van de banenmarkt op gesprek geweest? Hoe is het contact gegaan? Is de vacature vervuld met een kandidaat van de banenmarkt? Deze follow-up is belangrijk om het effect van de banenmarkt te meten en tevens een feedbackmoment. Je ervaringen gebruiken we graag voor de organisatie en verbetering van de volgende banenmarkt. 

Hoe kan ik geschikte kandidaten vinden tijdens de Online Banenmarkt?
Je kunt natuurlijk alle bijdragen tijdens en na de Online Banenmarkt bekijken. Dit kost echter veel tijd. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina.

Met specifieke hashtags kunt u cv’s en pitches filteren die relevant voor je zijn. Zoekt je bijvoorbeeld een kok? Je typt in het zoekveld dan #cv #kok.

Andersom geldt dit ook: werkzoekenden kunnen je vacature beter vinden als je duidelijke hashtags gebruikt. Plaats je bijvoorbeeld een vacature voor controller in Duiven? U schrijft dan onderaan uw bericht: #vacature #controller #duiven.

Verdere instructies en tips voor het gebruik van hashtags worden enkele weken voorafgaand aan het event gedeeld op de LinkedIn-pagina van de Online Banenmarkt. Op deze manier wordt het matchen veel makkelijker! 

Veel succes!

 

Cookie-instellingen