Samenwerking

Binnen de regio Centraal Gelderland hebben de 11 gemeenten (Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar) de afgelopen jaren al op veel onderdelen binnen het sociaal domein nauw samengewerkt. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van een Modulaire Gemeenschappelijke Regeling (MGR).

Inkoop sociaal domein
Sinds de veranderingen in het sociaal domein werken zorgaanbieders en de gemeente samen. Als onderdeel van de MGR ondersteunt het onderdeel Inkoop sociaal domein de samenwerking van gemeenten. Dat doen wij onder andere door contracten met zorgaanbieders af te sluiten en deze te onderhouden. Gezien de omvang van het werkgebied met 11 gemeenten en ruim 450.000 inwoners kunnen we door samenwerking een aanmerkelijk efficiencyvoordeel behalen.

Samen voor de inwoners
Deze samenwerking leidt uiteindelijk tot een betere kwaliteit voor de inwoners (cliënten) en efficiëntere werkwijzen voor de zorgaanbieders en gemeenten. De ervaring van de afgelopen jaren in onze regio heeft geleerd dat de samenwerking waardevol is en daadwerkelijk schaalvoordelen oplevert. Belangrijk is dat het aanbod van zorg en ondersteuning, nu en in de toekomst, gericht is op maatwerk en van hoge kwaliteit is.

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
0 bestanden geselecteerd: 
Cookie-instellingen