’50 plussers zijn enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan’Saskia Kitaman – recruiter Hornbach Duiven

‘Vanaf dag 1 voelt het vertrouwd’

Jacqueline kwam op haar 51e thuis te zitten. Een pittige leeftijd als werkzoekende. Dankzij het Werkgeversservicepunt heeft ze nu bij HORNBACH een baan als teamleider gevonden waar haar kwaliteiten en ervaring tot hun recht komen. Jacqueline: “Eindelijk draai ik weer mee.” 

Jacqueline komt uit de horecawereld. Ze werkte ook bij Bijenkorf, Prénatal en Topshelf, altijd in leidinggevende functies zoals teamleider of floormanager. Toen Topshelf in 2017 zijn filialen sloot, werd Jacqueline werkloos. “Ik deed mee aan speeddates en ging op sollicitatiegesprekken, maar werd nergens aangenomen”, zegt ze. “Dat dat met mijn leeftijd te maken had werd niet gezegd, maar dat proefde ik wel aan alles. Ik heb alle papieren om in de horeca aan de slag te gaan, maar een twintiger die net van de hotelschool af komt gaat altijd voor.” Na een traject bij het UWV kwam Jacqueline in de bijstand terecht. “Dat vond ik verschrikkelijk. Ik deed vrijwilligerswerk en mantelzorg, maar toch werd mijn wereld heel klein. Het voelde alsof alles en iedereen door bleef draaien, terwijl ik stilstond. Ik pimpte mijn CV met allerlei kleurtjes en haalde uiteindelijk zelfs mijn leeftijd er vanaf, maar ik vond geen baan.”

Ervaring
‘Ik heb een leuke speeddate voor je’, zei een consulent van de Gemeente Arnhem op een dag. HORNBACH was voor de nieuwe vestiging in Duiven op zoek naar zo’n 200 medewerkers. Wéér een speeddate, dacht Jacqueline. Maar het gesprek met recruiter Saskia Kitaman van HORNBACH was heel positief, net als het tweede gesprek met de vestigingsmanager. Jacqueline: “Daarna volgde een assessment en toen kwam het verlossende telefoontje: ‘Welkom bij het team, je bent aangenomen.’ Ik sprong een gat in de lucht.”

‘Ik sprong een gat in de lucht toen ik was aangenomen’

Jacqueline solliciteerde als kassière maar werd aangenomen als teamleider. “Bij HORNBACH kijken ze naar je talent en ik heb ervaring met het aansturen van teams.” Dat ze 53 jaar oud is, betekent dat Jacqueline met een bak ervaring binnenkomt. “Het coachen en leidinggeven zit er in bij mij. Een bouwmarkt is wel  nieuw voor mij, dus ik focus me nu vooral op de processen en de vakkennis. Als de winkel opent moet ik immers wel overal antwoord op kunnen geven.”

Meedraaien
‘Welkom bij de familie’, zegt HORNBACH tegen nieuwe werknemers. “Ik was een beetje sceptisch over die kreet”, geeft Jacqueline toe. “Maar het klopt echt. Vanaf dag één voelt het vertrouwd. Iedereen groet me, maakt een praatje, toont interesse en is behulpzaam, welk filiaal ik ook binnenstap. Deze baan was het wachten waard! Eindelijk draai ik weer mee.”

 

 

Cookie-instellingen