‘De kans krijgen om je talent te ontwikkelen is cruciaal’Lisa Ariese – Ariese Vastgoedonderhoud

Meneer Kwast: leren schilderen in de praktijk

Sinds juni 2018 kunnen medewerkers bij Stichting Meneer Kwast de basisvaardigheden van het schildersvak leren. Zo krijgen zij een kans hun talenten te ontwikkelen, zichzelf te ontwikkelen en door te stromen. De stichting werkt in nauwe samenwerking met Ariese Vastgoedonderhoud en heeft nu vijf jongens in dienst: statushouders, ex-daklozen, Wajongers en langdurig werklozen.

'De meeste jongens die bij ons komen hebben weinig tot geen ervaring. Ze zijn daardoor niet overal inzetbaar', zegt Lisa Ariese, coördinator en begeleider. 'We schilderen nu voornamelijk bij Arnhemse basisscholen of andere sociaal gerichte instellingen, daarmee krijgt het werk ook een sociaal karakter: werken op een plek waar veel geleerd wordt.'

Lisa Ariese: ‘De kans krijgen om je talent te ontwikkelen en je te ontplooien naar betaald werk is cruciaal’

 

'Het is mooi om te zien hoe onze deelnemers groeien, de potentie hebben om schilder te worden en soms kunnen uitstromen naar betaald werk. Wij bieden ze een kans om een praktisch en dynamisch vak te leren waarin veel mogelijkheden zijn. Motivatie is hierbij echt belangrijk, daar ontbreekt het nogal eens aan. Je moet er strak opzitten, dan komt het vaak wel goed. Maar sommige jongens zijn er gewoonweg nog niet aan toe'.  

 

 

Cookie-instellingen